Polska: Przywrócić do pracy działaczy związkowych zwolnionych przez Castoramę Polska.

Pracodawca zintensyfikował swoje działania antyzwiązkowe od września 2018 r., a ostatnio zwolnił dyscyplinarnie z pracy wszystkich 10 liderów związkowych w Castorama Polska, w tym Wojciecha Kasprzyka, przewodniczącego Związku Zawodowego „Solidarność” w Castorama Polska! Pracodawca starał się usprawiedliwić zwolnienia działaczy „prowadzeniem działań na szkodę firmy” i „niszczeniem wizerunku pracodawcy”. Jednak oni po prostu korzystali z platform internetowych i mediów społecznościowych, aby pomagać pracownikom i organizować ich. Chcieli także wyrazić swoje opinie na temat wrogiego podejścia pracodawcy do związków zawodowych i unikania przezeń dialogu społecznego